Orbiter-Forum  

Go Back   Orbiter-Forum > Orbiter Space Flight Simulator > Orbiter Visualization Project
Register Blogs Orbinauts List Social Groups FAQ Projects Mark Forums Read

Orbiter Visualization Project Orbiter external graphics development.

Reply
 
Thread Tools
Old 06-08-2010, 06:49 PM   #46
Xyon
82% caffeine
 
Xyon's Avatar


Default

Quote:
Originally Posted by DaveS View Post
 Well, just download the 196.21 drivers from the NVIDIA download page and install them. Should fix any corrupted drivers.
I'm not sure downgrading is necessarily the answer, the newest version is 197.45, which I'm currently using, and OGLA support is reported accurately.

Also, yes, you're quite right and I totally forgot about the Nvidia panel. To get there, right-click the desktop and choose Nvidia Control Panel from the menu, then choose the "System Information" down at bottom left. Then we should be able to find out what you're actually running before we start talking about replacing drivers blind.
Xyon is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2010, 08:07 PM   #47
cinder1992
Random failhurricane.
 
cinder1992's Avatar

Default

monologue on drivers:

I've found that the ATI Legacy drivers have been progressively been getting worse and worse, and the latest one causes my graphics to hang (yes, JUST the graphics, sound still works). I've had to downgrade the drivers to get anything to work. unfortunately, this means that OGLA is incompatable with my 6~ year old card.

now, back on topic:

I've used OGLA on another computer and found it wonderful, keep up the good work artlav!

oh, and not to be picky or anything, but you got the 6 and the 8 swapped round in the last update post.

Last edited by cinder1992; 06-08-2010 at 08:10 PM.
cinder1992 is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2010, 08:10 PM   #48
Pilot7893
Epik spaec mishun!
 
Pilot7893's Avatar
Default

Ok, weird glitch. The standard OGLA demonstration scenario works fine, but when I tried the Atlantis sunrise launch scenario, I don't know how to describe it. Unless I'm zoomed out and looking at Earth as a whole, it lags up and creates this strange spikey pattern. I'm not sure if I can get a screenshot.
Pilot7893 is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2010, 08:16 PM   #49
Artlav
Aperiodic traveller
 
Artlav's Avatar

Default

Quote:
Originally Posted by cinder1992 View Post
 oh, and not to be picky or anything, but you got the 6 and the 8 swapped round in the last update post.
Oops.

Quote:
Originally Posted by Pilot7893 View Post
 Ok, weird glitch. The standard OGLA demonstration scenario works fine, but when I tried the Atlantis sunrise launch scenario, I don't know how to describe it. Unless I'm zoomed out and looking at Earth as a whole, it lags up and creates this strange spikey pattern. I'm not sure if I can get a screenshot.
Ctrl+V should take a screenshot in OGLA.
What graphic options do you have enabled?
Disabling which of them solves the issue?
Does the mess match up with anything in the common problems section of the manual?
Artlav is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2010, 08:21 PM   #50
Pilot7893
Epik spaec mishun!
 
Pilot7893's Avatar
Default

Of course, now that I go to take a screenshot, it works. It's almost like the computer is making fun of me.
Pilot7893 is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2010, 08:28 PM   #51
donatelo200
High School Freshman
 
donatelo200's Avatar
Default

Quote:
Originally Posted by DaveS;177184Link to download page for the 196.21 drivers: [URL
 http://www.nvidia.co.uk/object/win7_winvista_32bit_196.21_whql_uk.html[/URL]
Thanks OGLA works smoothly now.
donatelo200 is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2010, 04:54 AM   #52
Izack
Non sequitur
 
Izack's Avatar

Default

Attempted the weird machine scenario with default graphics settings in the bis edition, and the problem persists.

OGLA.log reports:
Code:
09/06/2010-1:49:07 AM:[INIT      ]:OGLA v100608 (GLGR)
09/06/2010-1:49:27 AM:[INIT      ]:GPU supports OpenGL 1.2
09/06/2010-1:49:27 AM:[INIT      ]:GPU supports OpenGL 1.4
09/06/2010-1:49:27 AM:[INIT      ]:GPU supports OpenGL 2.0
09/06/2010-1:49:27 AM:[INIT      ]:glgruva=1, usevbo=1, vboav=1, glgr_stensh_aupd=0, gvsync=0, gl_comp_sup=1, gl_shm4=0
09/06/2010-1:49:28 AM:[OGLADBG   ]:OGLA 100608 Debug.
Vessel program 0:
No errors.
No errors.
No errors.
Vessel program 1:
No errors.
No errors.
No errors.
Vessel program 2:
No errors.
No errors.
No errors.
Vessel program 3:
No errors.
No errors.
No errors.
Vessel program 4:
No errors.
No errors.
No errors.
Planet program 0:
No errors.
No errors.
No errors.
Planet program 1:
No errors.
No errors.
No errors.
Planet program 2:
No errors.
No errors.
No errors.
Planet program 3:
No errors.
No errors.
No errors.
Planet program 4:
No errors.
No errors.
No errors.
Planet program 5:
No errors.
No errors.
No errors.
Planet program 6:
No errors.
No errors.
No errors.
Planet program 7:
No errors.
No errors.
No errors.
Planet program 8:
No errors.
No errors.
No errors.
Planet program 9:
No errors.
No errors.
No errors.
Haze program 0:
No errors.
No errors.
No errors.
Ring program:
No errors.
No errors.
Fragment shader uses varying gl_Color but vertex shader does not write to it.
Haze program 0:
No errors.
No errors.
No errors.
Ring program:
No errors.
No errors.
Fragment shader uses varying gl_Color but vertex shader does not write to it.
09/06/2010-1:49:35 AM:[PLNTR     ]:Loading Textures/Saturn_ring.tex OK
09/06/2010-1:49:35 AM:[PLNTR     ]:Loading Textures/Uranus_ring.tex OK
09/06/2010-1:49:36 AM:[PLNT      ]:Loading Textures/Earth.tex OK
09/06/2010-1:49:36 AM:[PLNT      ]:Loading Textures/Earth_cloud.tex OK
09/06/2010-1:49:37 AM:[PLNT      ]:Loading Textures/Earth_lmask.tex OK
09/06/2010-1:49:37 AM:[PLNT      ]:Loading Textures/Moon.tex OK
09/06/2010-1:51:32 AM:[INIT      ]:OGLA v100608 (GLGR)
Also, I noticed earlier you said I had a Radeon card. It's not; it's an Intel Series 4 Express chipset family.

EDIT: Okay, I was mistaken. Vessels no longer appear totally black in all circumstances. They are lit up when illuminated by the Sun. Unfortunately, lighting is now ambient, IE the vessel becomes lit from all sides. Shading does not happen.

Last edited by Izack; 06-09-2010 at 05:06 AM.
Izack is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2010, 05:12 AM   #53
Zachstar
Donator
 
Zachstar's Avatar

Default

This version helps. However I noticed several issues in the artifact scn. I diddnt see it at first then after time accelerating the view went weird with the cloud layer rendering all over the place and earth just blue. It was a weird experience.

ATI issue rearing its head again perhaps?
Zachstar is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2010, 06:48 AM   #54
Artlav
Aperiodic traveller
 
Artlav's Avatar

Default

Quote:
Originally Posted by Izack View Post
 Also, I noticed earlier you said I had a Radeon card. It's not; it's an Intel Series 4 Express chipset family.
That's important, suggesting an entirely different line of investigation - Intel chips have their quirks.

Then, what about multilight?
If you shine DG's landing light (ON if gears out) on otherwise-dark ISS would it be lit?
Please try both at night side and day side.
Ambient you described also reminds me of earthlight feature - is this on/off?

Quote:
Originally Posted by Zachstar View Post
 However I noticed several issues in the artifact scn. I diddnt see it at first then after time accelerating the view went weird with the cloud layer rendering all over the place and earth just blue. It was a weird experience.

ATI issue rearing its head again perhaps?
Maybe, maybe not. I can't tell without a screenshot.
Is it dependent on any graphic settings?
Artlav is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2010, 06:56 AM   #55
Salun
Das Bluejay El DESTROY YOU ALL
 
Salun's Avatar
Default

I've noticed a few issues myself. THough for some reason I can't get a screen shot of whats happening. Causes my OLGA Orbiter to that instant

How ever thats not my main issues.

One I figured out the 93 second issue I was having. Though still it crashes at random. I'm pretty sure it has to do with my ATI card more than anything.

However I noticed something that really worries me and that is what it does to my CPU.

I've noticed that when I start it up it runs my cares at almost(if not fully) uses both my cores. And if it crashes it my cores continue to use all recources.

I'm using a AMD Core 2 duo 3.21 The only way to slow the cores use to is to restart my PC.
Salun is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2010, 09:38 AM   #56
Artlav
Aperiodic traveller
 
Artlav's Avatar

Default

Quote:
Originally Posted by Salun View Post
 However I noticed something that really worries me and that is what it does to my CPU.
If i understood you correctly, you seem to experience this problem:
http://www.orbiter-forum.com/project.php?issueid=391

The solution is to terminate the stray process from task manager or set shutdown options as described there.

Then, what about the OGLA crashes - any consistent location/features relationship?
Artlav is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2010, 11:26 AM   #57
mc_
Orbinaut
 
mc_'s Avatar
Default

Dragonfly scenarios always cause a crash at loading. Selecting ShuttlePB cause a crash too, but after a few seconds, so i can see vessel is displayed, and displayed correctly.
Also, ShutttleA cockpit looks horrible (texture problems and so on).
mc_ is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2010, 11:39 AM   #58
Artlav
Aperiodic traveller
 
Artlav's Avatar

Default

Quote:
Originally Posted by mc_ View Post
 Dragonfly scenarios always cause a crash at loading.
Dragonfly uses OpenGL to display it's horizon ball, which short-circuits with OGLA.
Here is a fix, the horizon ball disabled:
http://orbides.1gb.ru/orbf/dragonfly_ogla.zip

Quote:
Originally Posted by mc_ View Post
 Selecting ShuttlePB cause a crash too, but after a few seconds, so i can see vessel is displayed, and displayed correctly.
Also, ShutttleA cockpit looks horrible (texture problems and so on).
Можно увидеть ogla.log от первого и скриншот второго?
Artlav is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2010, 11:57 AM   #59
mc_
Orbinaut
 
mc_'s Avatar
Default

Quote:
Originally Posted by Artlav View Post
 Можно увидеть ogla.log от первого и скриншот второго?
Насчет кокпита Шаттла А - наверное это, все-таки, тени так легли, из-за чего он кажется еще примитивнее, чем был.
ShuttlePB чуть позже сделаю, сейчас словил вылет на вроде как пропатченой версии XR2.
ogla.log набит сообщениями вида
Code:
09.06.2010-18:45:52:[OGLCTEX   ]:Error: Error in txget
При этом посттоянно вылезал рандомный глюк с приборными панелями - они выглядели как черные прямоугольники, поверх которых нарисованы МФД и кнопки. При многократном переключении между панелями (главная/низ/оверхед) глюк пропадал, но кончилось это дело вылетом.

Еще накопал в ogla.log:
Code:
09.06.2010-18:35:13:[getheihmap]:Notice: File "heightmaps\Earth-lv12-870-188-21-15.hei" not found or not loadable.
09.06.2010-18:35:13:[getheihmap]:Notice: File "heightmaps\earth-lv13-429-340-9-8.hei" not found or not loadable.
09.06.2010-18:35:13:[getcmap   ]:Notice: File "textures\Earth-lv13-483-104-11-9.bmp" not found or not loadable.
09.06.2010-18:35:13:[getcmap   ]:Notice: File "textures\earth-lv8-119-94-3-3.bmp" not found or not loadable.
С инсталляцией орбитера у меня все в порядке...

UPD:
Глюк с ShuttlePB под Second Tuesday edition не воспроизводится.

Last edited by mc_; 06-09-2010 at 12:03 PM.
mc_ is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2010, 04:45 PM   #60
Izack
Non sequitur
 
Izack's Avatar

Default

When Earthlight is on, vessels glow ambiently in daylight, and are pitch black at night. When it is off, all objects that you didn't texture (IE default Orbiter objects and the parts of the deltaglider without flames) are pitch-black no matter what.

First attachment is with Earthlight on, second is with it off.
Attached Images
File Type: jpg screenshot-100609_02-07-26-657.jpg (3.4 KB, 65 views)
File Type: jpg screenshot-100609_13-35-55-086.jpg (3.4 KB, 60 views)
Izack is offline   Reply With Quote
Reply

  Orbiter-Forum > Orbiter Space Flight Simulator > Orbiter Visualization Project


Thread Tools

Posting Rules
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 10:09 PM.

Quick Links Need Help?


About Us | Rules & Guidelines | TOS Policy | Privacy Policy

Orbiter-Forum is hosted at Orbithangar.com
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2007 - 2012, Orbiter-Forum.com. All rights reserved.