Project Space Transportation System 2016

gattispilot

Addon Developer
Addon Developer
Joined
Oct 17, 2007
Messages
6,726
Reaction score
984
Points
203
Location
Dallas, TX
All orbital values in the press kit are valid. You can make three separate scenarios out of it if you want to, or just simply pick one.
Yes. But is there a way to go to a scn open it up and set the orbit? By starting out at launch and watching the MET I can pause the scn when something happens. For sts 46 it is vague.
NZ70mZk.jpg


Shouldn't the orbit be 425.9, 425.96? for 230 nm
 

4throck

Enthusiast !
Joined
Jun 19, 2008
Messages
3,311
Reaction score
574
Points
153
Location
Lisbon
Website
orbiterspaceport.blogspot.com
About orbits and Multistage:

I've had similar problems with Multistage. Hard to track down the source of the problem (not shuttle specific).
Adding 10% more fuel ( or 10% less mass) usually solves any issues...
But a suborbital trajectory seem correct.

The shuttle had diferent launch profiles, including some where the OMS fired during ascent ( OMS assist ), along with the main engines. See https://forum.kerbalspaceprogram.com/index.php?/topic/56954-sts-131-shuttle-ascent-oms-burn/

Yet OMS was always used for final orbital insertion, after checks I think.
A sub-orbital trajectory after main tank jettison make sense. In case of a problem the shuttle would simply reenter "near" the launch site.
 

gattispilot

Addon Developer
Addon Developer
Joined
Oct 17, 2007
Messages
6,726
Reaction score
984
Points
203
Location
Dallas, TX
trying to find line drawing with dimensions of the Spartan
https://umbra.nascom.nasa.gov/spartan/spacecraft.html

Looking at the image and the model. I think the arms may be too long?
chuMf0h.jpg

odVz8Bs.jpg


the cylinder is 0.43 m in diameter and 3 m long. per
 

gattispilot

Addon Developer
Addon Developer
Joined
Oct 17, 2007
Messages
6,726
Reaction score
984
Points
203
Location
Dallas, TX
The shuttle press kit can be downloaded in Internet Explorer. I found the size and now we have this.
HwTcDS1.jpg


STS 56 uses the Spartan201 and the ATLAS2. Is the Atlas2 built already?
 

gattispilot

Addon Developer
Addon Developer
Joined
Oct 17, 2007
Messages
6,726
Reaction score
984
Points
203
Location
Dallas, TX
Thanks. Minor differences. ATLAS2 logo is rectangle while ATlas2 is triangle,.......
 

gattispilot

Addon Developer
Addon Developer
Joined
Oct 17, 2007
Messages
6,726
Reaction score
984
Points
203
Location
Dallas, TX
I really like the GAS cylinder in the STS66. Trying to follow the code for the Atlas. Really nice.
 

gattispilot

Addon Developer
Addon Developer
Joined
Oct 17, 2007
Messages
6,726
Reaction score
984
Points
203
Location
Dallas, TX
Basically the same. New logos.
This is the setup for sts 56. There seems to be a gap of one bay between the igloo and SSBUV
noj5HLw.jpg

sts 45
N0pKXaQ.jpg

and sts66
M40Po0k.jpg


SSBUV are the same.
I3D63Hj.jpg


I am rethinking things. Although it is simpler to have one mesh and dll to do all the animations. If you have the SSBUV as a vessel then you can focus on it and not the whole Cargobay.

Let me ask about reusing the ATLAS and SSBUV.
 

E69shango

New member
Joined
Apr 1, 2009
Messages
10
Reaction score
4
Points
3
Location
Spain
Thank you very much for your work Gattispilot, this addon is truly amazing and make some of us start using orbiter 2016 sometimes, right now my flights are mainly on orbiter 2010 because of shuttle fleet, moonbase alpha and dan steph´s addons. But now I have something to play with thanks to this addon.

Thanks for all your effort, present and past.
 

TheShuttleExperience

Active member
Joined
Feb 24, 2021
Messages
127
Reaction score
134
Points
43
Location
Earth
Thank you very much for your work Gattispilot, this addon is truly amazing and make some of us start using orbiter 2016 sometimes, right now my flights are mainly on orbiter 2010 because of shuttle fleet, moonbase alpha and dan steph´s addons. But now I have something to play with thanks to this addon.

Thanks for all your effort, present and past.
☝️
 

4throck

Enthusiast !
Joined
Jun 19, 2008
Messages
3,311
Reaction score
574
Points
153
Location
Lisbon
Website
orbiterspaceport.blogspot.com
mainly on orbiter 2010 because of ... moonbase alpha
Short OT comment - Many of Moonbase Alpha vessels work in 2016 with some tweaking to scenarios. The Eagle is fun to fly with real terrain. But not too much to do without astronauts or cargo to move around.
 

gattispilot

Addon Developer
Addon Developer
Joined
Oct 17, 2007
Messages
6,726
Reaction score
984
Points
203
Location
Dallas, TX
I found this:
16I6tzi.jpg

Not sure what the SUVE looks like?
KCZI6hy.jpg

While trying to find image I found this. On the right side is a GAS. not mention in the set up
iBFbKnr.jpg
 

gattispilot

Addon Developer
Addon Developer
Joined
Oct 17, 2007
Messages
6,726
Reaction score
984
Points
203
Location
Dallas, TX
Watched the video and found a better image of the GAS on the right:
PO7kK4L.jpg


Also saw this. smiley face that appears when the Spartan is latched
5VWbp8E.jpg
 

gattispilot

Addon Developer
Addon Developer
Joined
Oct 17, 2007
Messages
6,726
Reaction score
984
Points
203
Location
Dallas, TX
redid the Spartan and MPESS. now the smiley face show if attached or not
dxHF6yL.jpg

GioxpUJ.jpg


I think it might need to be larger?


maybe a bug? BUt I noticed after picking up the Spartan with rms and releasing the Spartan . If I grap the Spartan with the MPEss it is off. Reboot and it is good.
 
Top